Emmett-techniek

Voor directe verlichting van chronische pijn en bij immobiliteit

Diepe ontspanning door milde aanraking

Bij de Emmett techniek combineer ik lichte druk op het lichaam (holding point), met zachte draaibewegingen (switches) op specifieke spiergroepen en de zenuw. Dit doe ik met een subtiele aanraking via de vingertop, meestal de middelvinger. Deze behandelwijze, die ook wel neuro/muscular wordt genoemd, bewerkstelligt een ontlading van de spieren en de zenuw, waardoor verkramping en pijn direct losgelaten kunnen worden. Omdat fysieke pijnen veelal gekoppeld zijn aan geestelijke pijn, komt met deze ontlading vaak ook emotionele pijn vrij. Dit is een waar geschenk, omdat het inzicht brengen kan en het lichaam opnieuw in balans brengt.


Precieze behandelmethode

De behandelmethode vraagt om mij goed op u af te stemmen via waarnemen, voelen en de juiste vraagstelling zodat ik precies op de juiste punten (critical points) van het lichaam lichte druk geef of een zachte, rollende beweging maak met mijn vinger. Deze critical points bevinden zich over het gehele lichaam en het zijn precies die plaatsen waar de sensorische (gevoels-) en de musculaire (spier-) zenuwen elkaar kruisen. Door milde touch of beweging op die plek, bereik ik beide zenuwen tegelijkertijd. Ze zijn uiterst gevoelig en bij de kleinste aanraking komt er grootse ontlading vrij van spieren, pezen, zenuwen, botten of organen en ook van emoties. Dit is afhankelijk van wat het lichaam nodig heeft en van het knooppunt waar ik mij dan op richt. Behandeling op de juiste plek, met de juiste druk en onder de juiste hoek, zal direct verandering in uw lichaam geven. U zult dit zelf ervaren in de vorm van pijnreductie of volledig oplossen van de pijn, diepe ontspanning, souplesse van het lichaam en/of verbeterde motoriek.

Geschikt voor diverse aandoeningen

De Emmet techniek is zeer effectief gebleken bij de volgende klachten:

Rugpijn
Migraine en hoofdpijn
Whiplash en nekpijn
Schouder klachten
Spierpijn
Reuma
Sportblessures
Stress en burn-out
RSI ook wel “Muisarm” genoemd
Gewrichtspijn

De techniek wordt vooral toegepast bij chronische pijn en bij immobiliteit. Door de zachte aanrakingen is de behandeling geschikt voor elkeen, van baby tot op bejaarde leeftijd. Veelal kan de Emmett techniek plaatsvinden door lichte kleding heen.

Kameleon methode

De Australiër Ross Emmett is de bedenker en ontwikkelaar van de Emmet techniek. Hij werkt ermee sinds 1999 en vanaf die tijd hebben steeds meer mensen zich deze techniek via cursussen kunnen eigen maken. Emmett Techniek Nederland bestaat sinds 2010. Ross zelf werkt met diverse behandelmethoden, zoals:
Therapeutische Massage
Trigger Point Therapie
Neuro – Linguïstisch Programmeren
Bowen Therapie – Senior Instructor Level II Trainer
Zijn jarenlange ervaring en zijn natuurlijke inzicht ‘het juiste waar te nemen’, stellen hem in staat bij elke behandeling te ‘zien’ welke techniek of combinatie van technieken, iemand op dat moment nodig heeft. Hij noemt dit ook wel de kameleonbenadering. Net als Ross bedien ik mij in de praktijk van verschillende behandelwijzen. Wanneer u een afspraak maakt, is mij vaak bij het intakegesprek al duidelijk welke behandeling precies goed is voor u, op dat moment. En dat kan elke volgende behandeling weer anders zijn; het is echt maatwerk. Ook wanneer u verschillende Emmett behandelingen achtereen ontvangt, kunnen deze steeds geheel anders van opzet zijn en verschillende effecten geven.

Aanvullend op andere behandelwijzen

De lichaamsvriendelijke Emmet techniek is goed te combineren met iedere vorm van lichaamsgerichte therapie. Emmet is ondersteunend aan andere behandelwijzen en zal de heling  juist bevorderen.